Vil du gerne dyrke motion og samtidig have det sjovt med en dansepartner, kan du begynde til latindans. Når man taler om latindans, så findes der flere forskellige danse. Du kender måske allerede til salsa, som er en af de meget populære latindanse, som kan danses både med og uden partner. Men du kan fx også danse cha-cha-cha, hvor du bruger hofterne meget og danser chassé-trin. Jive foregår i et højt tempo, og der er mange spark fra hofte og knæ, og dansen minder om jitterbug. I Paso Doble er manden tyrefægter og kvinden er den røde kappe, og i Rumba er der mange bløde bevægelser, som fremhæver spillet mellem mand og kvinde. Samba kender du måske fra Pinsekarnevallet, hvor man danser i fjedrende bevægelser.

Få sved på panden

Latindanse foregår i et højere tempo end fx standarddanse, og derfor kan du se frem til at få styrket din kondition og smidighed, når du danser latindans. Du vil helt sikkert få sved på panden, når du både skal koncentrere dig om at tage de rigtige trin og samtidig danse i et tempo, som får dig til at forbrænde kalorier. Du kan gå til latindans på en danseskole, hvor de har begynderhold, så du kan lære det hele, før du går ud og danser i byen. Du kan enten tage en dansepartner med, eller du kan blive sat sammen med en anden på danseholdet, som heller ikke har en partner. Du vil sikkert blive inspireret til at lytte til latinmusik både i undervisningen og derhjemme, og måske får du ligefrem et yndlings latinband.

Livsbekræftende rytmer

Latinmusik er livsbekræftende rytmer, som du danser til. Du bruger en masse energi, men du får også energi og livsglæde af det. Vi kan anbefale, at du tager en påklædning på, som du kan bevæge dig frit i. Det er også en fordel at købe latin dansesko, som for kvindernes vedkommende har en hæl, og som samtidig er komfortable at have på, så du kan danse rundt i flere timer uden ømme fødder.

galore