Latin musik bliver ofte brugt til zumba, da rytmerne lægger op til, at du bevæger hele kroppen, mens du både sveder og har det sjovt. Zumba er en danseart, der kombinerer mange forskellige former for dans som fx mambo, reggaeton, salsa og merengue.

Zumba startede op i Colombia, og derfor er der ikke noget at sige til, at latinamerikanske rytmer bliver brugt til at få dig til at danse til Zumba i Danmark. Til Zumba får du mulighed for at tone dine muskler, og på samme tid kan du forvente at forbrænde et sted mellem 500 og 800 kalorier, når du træner zumba i ca. en time.

Typisk varer et træningspas i zumba et sted mellem 45 og 60 minutter, men der findes også eksprestræning med en halv times zumba. I Næstved fik 54 deltagere dog sved over panden, da de dansede zumba i intet mindre end 1,5 time.

Kira Eggers elsker zumba

Deltagerantallet i Næstved blev sidste år overgået til Danmarks største zumba-event, da Kira Eggers organiserede “vi elsker zumba” i Virumhallen i Nordsjælland.

Eggers brugte træningsformen, da der er tale om en motionsform, som mænd, kvinder, drenge og piger af alle størrelse kan være med til. Takket været zumba bliver træning til en festlig begivenhed, og selvom der går megen energi til dansen, så går deltagerne ofte væk med en masse ekstra positiv energi.

Hvis du ikke har prøvet zumba før, kan du sikkert komme til at prøve det i dit lokale træningscenter. Det eneste du skal bruge er træningstøj, og det kan du fx finde hos Gorilla sports, som har tights, leggings, sports BH’er og andet godt i masser af forskellige farver. Når du tager til zumba, kan du typisk give den gas, når det kommer til vælg af spraglede farver som fx neon-pink og fuchsia. Det handler som sagt om at skabe en fest, mens du får sved på panden.

Populær zumba musik

Du har muligvis danset zumba til “Despacito” af Luis Fonsi og Daddy Yankee. De to sydamerikanske kunstnere slog rekorder ved at blive de første latinamerikanske kunstnere til at ligge nummer ét på Spotify. Der var tale om et sommerhit, som blev spillet i radioen og til zumba længe efter, at sommeren var ovre.

En anden “zumba klassiker” er “Bailando” af Enrique Iglesias, som også får dig til at svinge hofterne. Medmindre du kan spansk, vil du sikkert ikke kunne forstå et ord, når du danser til latin musik til zumba, men det giver dig også masser af muligheder for at føle musikken og din egen krop i stedet for at tænke over teksten. Ud over Enrique Iglesias, Daddy Yankee og Luis Fonsi skaber Don Omar, Wissin & Yandel og Maluma også lækker latinmusik, som passer perfekt til din næste zumba-time.

galore